Vær ubarmhjertig over for de ting der ikke betyder noget

En af de sværeste ting i livet er at sige nej. Nej til invitationer, til forespørgsler og forpligtelser, til alt det som alle andre gør.

Det er endnu sværere at sige nej til alle de mange tidskrævende følelser som: Vrede, spænding, distraktion, besættelse, eller lyst. Ingen af disse impulser føles som noget særligt i sig selv, men går de amok, bliver de en forpligtelse i sig selv.

Hvis ikke du er forsigtig så kan alle disse forpligtelser og følelser overvælde dig. Tænker du nogensinde over hvordan du kan få noget af din tid tilbage? Hvordan du kan komme til at føle dig mindre fortravlet. Start med at lære at sige “Nej” som I “Nej tak” eller “Nej det vil jeg ikke bruge min tid på” eller “Nej det kan jeg ikke deltage i”

Det vil måske såre nogen, og måske endda skræmme nogen væk, og ja det vil være hårdt, men jo mere du siger nej til alt det der ikke giver mening, eller betyder noget, jo mere kan du sige ja til alt det der faktisk betyder noget. Det vil lade dig leve, og faktisk nyde dit liv, det liv du ønsker dig.