Helbred er mange ting. Men i dag vil jeg fokusere på det mentale. Vi bliver nemt distraheret af alle de input vi får fra vores forskellige skærme, og især den vi altid har i lommen. Det er nødvendigvis kun dårligt selvom sociale medier, spil og mange andre Apps der er på vores skærme er designet til at fange vores opmærksomhed, og fastholde den så lang tid som muligt. 

Men hvad har det så med mental sundhed at gøre? Ja for det første er vi i en verden der aldrig giver os rigtig ro, der er altid mulighed for at vi kan underholde os selv, vi kan altid lige tage telefonen frem, og se om der sker noget spændende. Men hvad er det vi leder efter, og hvad får man egentlig ud af det? Det der er helt sikkert er at den sparsomme opmærksomhed vi har til rådighed, den bliver fragmenteret i en sådan grad at vi nærmest helt impulsivt underholder os selv, bare prøv at tænke over hvor tit du selv tager din telefon frem, bare lige for at kigge, og spørg dig selv, hvad fik jeg ud af det?

Men som jeg skrev tidligere, så er de sociale medier og vores små skærme ikke kun ensbetydende med problemer, og ikke kun opmærksomhed slugere, de kan også bruges fornuftigt, og så længe vi snakker om mentalt helbred, så har jeg brugt et socialt medier til at række ud til en helt fremmed, og det er her jeg synes det er fantastisk. For det gav mig mulighed for at lave en aftale, og starte en samtale, med et spændende og interessant menneske, et menneske der var med til at berige mit liv.

For mig er mentalt helbred at kunne dele min tid med mennesker jeg både holder af og synes er spændende, for det giver altid indblik i menneskers liv, og de er altid med til at perspektivere livet for mig. Så det at dyrke fællesskabet og relationer, om så de er helt nye, eller gode gamle venner og bekendte, så er de små skærme i lommen gode til at skabe kontakt, og mødes i den virkelige verden, og i den virkelig verden er der de stærkeste bånd knyttes, og gode relationer skabes. Det er mentalt sundhed.

Lige for at slutte den af i minimalismens navn, så tænk over hvordan du bruger de skærme du har, og hvilken rolle de sociale medier spiller i dit liv, bruger du dem intentionelt når du sætter dig med telefonen? er der så en reel grund? eller er det en refleks eller vane? Pointen er at vi skal være mere intentionelle med vores brug af telefoner og de andre skærme der er i vores liv, brug dem til at skabe samtale i den virkelig verden, brug dem til at mødes, og brug dem til at skabe nye relationer. For det er i den virkelige verden vi styrker vores forhold, og vores mentale sundhed.